Viktige ting for å holde bilen i stand

Motor washingDet er enkelte ting man må vedlikeholde for å holde bilen i stand. For å vedlikeholde bilen kan man gjøre tiltak slik at den ikke skal falle i verdi. Da er det enkelte ting som er med på å holde bilen i stand.

Det er tre ting man skal huske på, og det er ting som avfetting, motor-vask og oljeskift.

Tre regler for god bilpleie

Avfetting er med på å ta bort salter og kjemikalier som skader og eter på metall, og dersom det får virke lenge nok, lager rust. Dette svekker metallet og reduserer bilens verdi.

Motorvask er viktig fordi man ved en vask vil kunne oppdage ting som er ødelagt og som forringer motorens funksjon. Dersom motoren er veldig skitten, bør det lyse noen varsellamper. En vask kan avdekke ødelagte slanger, avrevne pakninger og så videre. Når motoren er skinnende ren, vil man alltid lett kunne oppdage om noe er ødelagt.

Oljeskift er viktig. Det skal ikke tas for ofte, men når oljen er kullsvart og har lite glans kan det hende det er på tide med et oljeskift. Oljen er med på å smøre motordelene, og gjør at bilen går optimalt. Med gammel olje blir kjøregleden deretter.

Hvis man i tillegg er flink med å stelle lakken, fornyer gummilister og vasker grundig innvendig og utvendig så vil bilen skinne om kapp med sola.

Ikke alltid man får tid

Men det er ikke alltid bilpleie kommer først på prioriteringslisten. Da kan man sette arbeidet bort til profesjonelle og engasjerte bil-pleiere. De vasker og gir bilen skånsom behandling. De skifter også dekkene. De sørger for at bilen er i tipp topp stand før du skal ut på en lengre reise eller kjøretur, og steller den i stand før sommeren. Med de beste skussmål kan alle komme innom for en trivelig prat og bestille første og beste time.