Manuell vask av bilen

Manual washing of the carDet kan høres ut som man må vaske bilen selv heretter, men det stemmer ikke helt. Men det er et faktum av automatiske vaskemaskiner som man finner på bensinstasjoner landet over, kan lage merker i lakken, riper og skader fordi det ligger igjen støv og sandkorn i børstene. For det finnes bilpleie-hall som vasker bilene manuelt med en skånsom hånd og gode produkter. Hele bilen blir vasket innenfra og ut.

Innenfra og ut blir bilen vasket

En bil som glinser må også vaskes og støvsuges innvendig. Gummilister blir vasket slik at de ser ut som nye, og dørtersklene blir vasket ned og satt inn med gummi-fornyere i tillegg. Mattene blir tatt ut og vasket slik at de blir gode som nye. Ingenting blir forlatt til tilfeldighetene, og alle kriker og kroker blir saumfart. Mellom og bak setene blir også støvsuget og vasket, slik at alt rusk blir fjernet. Den fine filmen med støv som setter seg på innsiden av frontvinduet blir vasket.

Utvendig er det viktig å ivareta lakken. Derfor vaskes og poleres den grundig og skånsomt. Og listene som har en tendens til å falme blir også fornyet. De bruker avfetting under og på lister, og eget middel på felgene. Bilen er på vei til å bli ny igjen. Med lakk som glinser og skinner.

Ingen klager fra denne bilpleie-hallen

For med forsiktige hender, og planlagte rutiner, er det ingenting som er tilfeldig når bilen skal bli fin igjen. Etter en lang vinter med slaps, snø, regn og gjørme, har bilen fått merke at tiden setter sine sår. Men det er derfor disse dyktige arbeiderne vasker biler på rekke og rad. For en liten penge, kan man få en nyvasket bil som ikke har falt i verdi eller fått merkbare sår. Og trenger man et olje eller dekkskift i tillegg, eller begge deler, så kan man få gjort det også.